TMD (Cursus + Workshop)

Wees er Snel bij! Alleen plek voor 10 Cursissten bij deze cursus! 

In deze Cursus wordt de thema Temporomandibulaire problematiek die zich voordoen in de praktijk tot de kern behandeld gebaseerd op de meeste recente onderzoeksresultaten en de huidige kennis.

“Door deze cursus begrijp ik beter”

Deze cursus en workshop begint in

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Inleiding

De kennis over de kaakgewricht en klinische problematiek eromheen mist in de algemene praktijk. Er komen vaak patienten in de tandartspraktijk met odontogene-like pijn waarvoor geen duidelijke orale oorzaak ervoor gevonden kan worden door de routine protocols. Een van de vaak gemiste typen van orofaciale klachen zijn de TMD problematiek

Deze cursus is bedoeld om de kennis over de TMD problematiek te vergroten en jou in staat te stellen deze zelf te kunnen diagnosticeren en eventueel ook te behandelen. Het is van grootste belang voor de welzijn van onze patienten dat dit niet boven het hoofd wordt gezien

Volg deze cursus als je meer hierover wilt weten en in de praktijk wilt toepassen

Curriculum

Dit bijeenkomst bestaat uit 3 lezingen en 1 workshop

LEZING 1: DE BOUW VAN DE TEMPOROMANDIBULAIRE SYSTEEM

Hier wordt er diep ingegaan op de  bouw, de functie en de biomechanica en kinematica van de temporomandibulaire stelsel. Zowel occlusie en articulatie als sensoromotoriek van het trigeminussysteem zijn onderdelen die behandeld zullen worden onder dit deel van de cursus.

 

LEZING 2: TEMPOROMANDIBULAIRE DYSFUNCTIE

Hier worden de volgende onderdelen behandeld

 1. Epidemiologie en etiologie van TMD
 2. Pathologie en pathofysiologie van de kauwstelsel
 3. Psychosociale aspecten van TMD
 4. Relatie TMD en Nekklachten
 5. Relatie TMD en Psychologie
 6. TMD pijn

(Let op! Orofaciale pijn wordt uitgebreider behandeld tijdens de Orofaciale pijn cursus. Zie onze Cursusaanbod voor uitgebreider informatie hierover)

 

LEZING 3: KLINISCHE TOEPASSINGEN VAN TMD IN DE PRAKTIJK

 Hier worden de klinische onderwerpen besproken en uitgelegd aan de hand van de volgorde van de DC/TMD onderzoeksformulier

 1. Diagnostiek van TMD (het gebruik van de DC/TMD in de praktijk)
 2. Differentiele diagnostiek
 3. Behandelingstrategieen voor TMD patienten
 4. Het TMD behandelprotocol

 

WORKSHOP

Aansluitend aan de cursus gaat u in de kliniek 1.5 uur onder begeleiding de DC/TMD diagnostiek onderzoeken op elkaar oefenen zodat u dat ook in de praktijk kunt uitvoeren. Hier is er genoeg ruimte voor alle klinisch toepassingen en vragen. Deelname aan dit deel is verplicht en is een onderdeel van de cursus.
Docent

Uw docent voor deze cursus is M.M Attallah

Wat kan je van ons verwachten?

Deze cursus is alles wat je nodig hebt om in de algemene praktijk de gnathologie patienten te kunnen diagnosticeren, TMD te kunnen differentieren van andere orale of orofaciale pijnen en je patienten naar behoren te kunnen behandelen. Je kan van ons verwachten dat we jou de kernsleutels zullen geven om dit onder de knie te krijgen.

 

Wat wordt er van jou verwcht?

De cursus is opgebouwd gebaseerd op 10 studieuren waarvan:

 1. 2.5 Uur aan voorbereiden: Wij sturen u na aanmelding en uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus een aantal wetenschappelijke artiekelen die van toepassing zijn op het onderwerp van TMD en waarvan we denken dat ze essentieel kennis zijn voor het deelname aan deze cursus. Wij verwachten van u dat u de artiekelen gaat lezen. Natuurlijk mochten er vragen hierover zijn dan krijgt u de gelegenheid gedurende de cursus om dit te stellen
 2. 3 Uur aan directe cursus lezingen op locatie
 3. 1.5 Uur aan een klinisch workshop op locatie (aansluitend aan de cursus)
 4. 2 Uur aan zelfstudie van de studiemateriaal die u meekrijgt na de cursus
 5. 1 Uur aan een online examen (De link wordt opgestuurd 1 dag na de cursus en er wordt van u verwacht binnen 1 week deel te nemen aan de examen)
Certificaat en KRT punten

U krijgt een certificaat van deelname aan de cursus

Momenteel worden er geen KRT punten voor deze cursus verleend. Die worden zo mogelijk aangevraagd. 

  Aanmelden en betaling

  Je kunt aanmelden via het aanmeldformulier onderaan aan deze pagina. Je kan natuurlijk ook aanmelden per email, telefonisch, of via een bericht of een whatsapp. Kijk op onze contact pagina voor meer mogelijkheden.

  Voor deze cursus wordt het gehele bedrag van de cursus in 1 keer betaald bij aanmeldeing en uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier. Als je betalingswijze er niet tussen staat bij onze mogelijkheden neem dan contact met ons op dan sturen we een link voor de betaling.

  Onze Algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze cursussen.

  Cursusdata

  De eerste komende TMD cursus wordt aangeboden op Vrijdag 15 Januari 2021. 

  Bekijk onze agenda voor de updates

  Deze cursus en workshop begint in

  Day(s)

  :

  Hour(s)

  :

  Minute(s)

  :

  Second(s)


  Pin It on Pinterest